Filters
Zoek
Reset
Plaats
Reset
Thema
Reset
Tags
Reset
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Meer info
We stelden jullie de vraag: hoe zie je de ontwikkeling van het gebied voor je? We verzamelden alle ideeën - 342 in totaal. Deze vormen de basis van tien artistieke vertalingen die we dromen noemen. Nu is het tijd om deze dromen tot leven te brengen! Daarom hebben we opnieuw jullie hulp nodig. Duik in de dromen en laat ons weten wat jij het belangrijkst vindt voor de toekomst van de Randmeren.
Naar de 10 dromen
Terug naar home

Randmeren Sessie #1
Kampen, 27 september

27 september was het startschot van de eerste Randmeren Sessie in Kampen, waar een gedeelde passie voelbaar was voor natuurbehoud. Tegelijkertijd gingen er stemmen op om ruimte te creëren voor recreatie. Van meer aanlegplaatsen en uitbreiding van (vaar)routes tot het ontwikkelen van activiteiten zoals het ‘laarzenpad’.

Het gebruik van elektrische motoren en het handhaven van vaarsnelheden werden benoemd als maatregel om de natuur te beschermen.

Tijdens de sessie werden herhaaldelijk vergelijkingen gemaakt met de Waddenzee en de Friese meren als voorbeelden van succesvolle natuurbehouds- en recreatiegebieden. De Randmeren moeten ook het hele jaar door een bestemming worden.

Al met al een goed begin. Op naar de volgende Randmeren Sessie!

Laat  van je horen

In Fase 3 gaan we op pad met de ideeën die zowel online als tijdens de Randmeren Sessies zijn aangedragen. We trekken opnieuw het gebied in, deze keer met een reizende tentoonstelling! We vragen je te stemmen op wat jij belangrijk vindt voor de toekomst van de Randmeren. De antwoorden vormen de basis voor een agenda van initiatieven die we de komende 10 jaar samen met gebiedspartners hopen te realiseren.

10 dromen voor de Randmeren

Voor Toekomstvisie Randmeren stelden we bezoekers, inwoners en maatschappelijke organisaties de vraag: hoe zie je de ontwikkeling van de Randmeren voor je? In totaal haalden we 342 ideeën op die we bundelden in tien dromen voor het gebied. Nu is het tijd om deze dromen tot leven te brengen en vragen we je te stemmen op wat jij belangrijk vindt voor de toekomst van de Randmeren. Je mag op zoveel dromen stemmen als je wilt.
Ontdek alle dromen

Op reis met dromen

Van april tot en met september trekken we met deze toekomstdromen ook door het gebied in de vorm van een reizende tentoonstelling. We strijken neer op zeven verschillende locaties, meestal langs het water en altijd per fiets of wandelend bereikbaar. Hieronder de locaties op een rijtje.

Strand Horst Telstar Beachclub
1

15 april t/m 5 mei

Palmbosweg 36, Ermelo

Kampen Nieuwendijkbrug
2

6 mei t/m 26 mei

Op de parkeerplaats bij de kruising Slaper/Nieuwendijk

Zeewolde
3

27 mei t/m 16 juni

Op de kruising Nulderdijk/Strandweg, vlakbij de veerpont Zeewolde-Horst

Biddinghuizen
4

17 juni t/m 7 juli

Bij het Strandpaviljoen Bremerbaai

Harderwijk
5

8 juli t/m 28 juli

Aan de stadshaven tegenover de Vischpoort

Naarden
6

29 juli t/m 18 augustus

Op de parkeergelegenheid Abri buiten de vesting

Nijkerk
7

19 augustus t/m 6 september

Vlakbij het gemeentehuis van Nijkerk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over het project.

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.