Randmeren Sessie #7: Almere

Een prachtige afsluiting van een bijzondere reis. Dat was de laatste Randmeren Sessie in Almere op 17 januari. De belangrijkste vraag van de avond was: hoe kunnen we ervoor zorgen dat recreatie in het gebied de natuur niet in de weg staat?

Een verslag van de laatste sessie

Een centrale zin die de avond samenvatte, was: 'Het moet een gebied worden waar voor iedereen wat wils is.' Er gingen veel stemmen op voor het respecteren van bepaalde natuurzones, terwijl de recreatie in het gebied niet verloren moet gaan. Zowel natuurliefhebbers als watersporters gaven aan dat ze de oevers en kustlijn vaak als 'saai' ervaren en voorstander zijn van het aantrekkelijker maken van deze gebieden. Ook de plaatsing van windmolens kreeg aandacht, met de algemene wens om het gebied mooier en toegankelijker te maken zonder de natuurlijke schoonheid te verstoren. Enkele interessante ideeën die naar voren kwamen, waren onder andere het creëren van een wintertuin voor beschutte natuurervaringen in de winter, het verbeteren van de waterkwaliteit met biologische zuiveringsprocessen en het instellen van een veerpont tussen Almere Haven en het Gooi. De sessie eindigde met een hoopvolle blik op de mogelijkheden om het Randmerengebied zowel natuurlijk als recreatief te verrijken.


De Randmeren Sessie in het kort

1 persoon heeft een kip als huisdier

“Mijn favoriete hobby is zeilen en ik ben dan ook vaak op de Randmeren te vinden. Ik zie daarom ook wel verbeterpunten.”

- Yannick uit Almere

66

Ideeën opgehaald

2

Mensen hebben elkaar leren kennen in de Randmeren

“We hebben elkaar ontmoet op het eiland de Schelp. Na een avond bij het kampvuur sprong de vonk over.”

- Toma en Peter uit Hilversum

Een greep uit de ideeën

Kom ook naar de Randmeren Sessies

Op de hoogte blijven
van wat we doen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over het project.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.