Samen met bewoners, ondernemers, bezoekers en met jou maken we de toekomst

Dit project is een uitnodiging voor iedereen die graag meedenkt over de ontwikkeling van de Randmeren. Met elkaar gaan we op zoek naar dat wat het gebied uniek maakt en geven we de toekomst vorm. Hoe pakken we dat aan?

Fase 1
Actueel
September 2023 – januari 2024

Durf te dromen

In Fase 1 van het project lanceren we de website. Hier vind je alles wat je wil weten over het project. Je laat je er inspireren, vindt antwoorden op je vragen, stuurt ideeën in voor het gebied, en je kunt je er aanmelden voor de Randmeren Sessies.

Een camping bestaand uit domes in de stijl van Buckminster Fuller die drijft op het water
Fase 2
Actueel
September 2023 – januari 2024

samen aan de slag

In Fase 2 steken we de handen uit de mouwen tijdens de Randmeren Sessies. In zeven interactieve bijeenkomsten op verschillende locaties  gaan we aan de hand van belangrijke onderwerpen voor het gebied met elkaar in gesprek en halen we samen zoveel mogelijk ideeën op.

Een groep mensen die een workshop doen op een oude zeilboot
Fase 3
Actueel
Maart 2024 – mei 2024

Stem op jouw favoriet

In Fase 3 gaan we op pad met de ideeën die tijdens de Randmeren Sessies zijn bedacht. We trekken door het gebied, zodat je kunt stemmen op de initiatieven die jij het beste vindt. We maken de balans op: welke ideeën gaan we daadwerkelijk uitvoeren?

Een tent die drijft op het water
Fase 4
Volgt snel
juni 2024 – september 2024

We delen onze visie

In Fase 4 vindt de onthulling plaats van de gekozen ideeën. We presenteren op feestelijke wijze de toekomstvisie voor de Randmeren die jullie hebben gemaakt. We zetten de verkozen initiatieven op de agenda en gaan langs alle belanghebbenden om de visie te delen.

Een enorme glijbaan van beton
Fase 5
Volgt snel
oktober 2024 – januari 2025

Over tot actie

Tijdens het maken van de toekomstvisie selecteren we direct een aantal ideeën die snel van start kunnen gaan. In Fase 5 maken we een begin met de uitvoering daarvan.

Een jongetje zwaait aan een liaan boven het water